Hoogte Training

intermittent Hypoxic Training (IHT) is een wetenschappelijk bewezen interval methode om de aerobe conditie en volhoudtijd te verbeteren. Op basis van intensieve interval training worden gesimuleerde hoogtes tot 8000 meter bereikt. Wetenschappelijk gezien een van de meest effectieve methodes.

Sinds 2005 begeleiden wij sporters en bergsporters met IHT. Wij werken met het GO2Altitude systeem. Een van de best werkende systemen op de markt. Een IHT training wordt zittend (passief) uitgevoerd met een eigen mondmasker en duurt maximaal 45min. Meestal wordt een training 1x per week gedaan naast de reguliere trainingen. Hypoxic Training is gebaseerd op een techniek die sinds de jaren 80’ wordt gehanteerd om topsporters en piloten te laten wennen aan de afnemende zuurstofdruk in de lucht zoals op grote hoogtes het geval is (www.hypoxic-training.com). Voor de opbouw van het aerobe vermogen is dit ideaal. Eind jaren 90’ werd in Australië het Intermittent Hypoxic Training System ontwikkeld. waarbij hoogtes worden nagebootst. In eerste instantie werd dit systeem ontwikkeld voor het Australisch Olympisch team ter voorbereiding op de Olympische spelen in Sydney 2000. Mede door de succesvolle prestaties op deze spelen en het veelvuldig wetenschappelijke bewezen effect van hoogtetraining, werd deze methode later ook gebruikt voor sporters, bergsporters en mensen met bepaalde gezondheidsklachten. Het effect van hoogte training op de verbetering van de conditie is spectaculair te noemen.

Voor wie is Hoogte Training bedoeld?

√ Performance boost voor een belangrijke wedstrijd of performance

√ Beklimming of trektocht. Psychische en lichamelijke gewenning aan hoogte en voorkoming van hoogteziekte of klachten.

√ Als extra 1x/week aerobe impuls training voor teamsporters of 'explosieve' sporters

√ Vetverbranding (afvallen) door verbetering aerobe efficiëntie

√ Tijdens een blessureperiode om aerobe terugval te minimaliseren

√ Verbetering van de slaapkwaliteit door verbetering aerobe efficiëntie

Kosten Hoogte Training

Abonnement 1 € 210 (intake, 15x Hypoxic Trainingen, begeleiding met trainingsschema's op maat, ademmasker, filter).

Abonnement 2 € 520 (intake, 50x Hypoxic Trainingen, begeleiding met trainingsschema's op maat, ademmasker, filter).

Beide abonnementen zijn geldig gedurende een jaar en met vrijheid van inplanning. Wij adviseren u natuurlijk graag bij het maken van een slimme planning.