Hoogte Training

Sinds 2005 trainen wij sporters met de intermittent Hypoxic Training methode. Een wetenschappelijk bewezen interval methode om de aerobe conditie, volhoudtijd en de performance op grote hoogte te verbeteren. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Wij trainen met het GO2Altitude systeem, een van de meest effectieve systemen in de markt. Hiermee kunnen gesimuleerde hoogtes tot 8000 meter worden bereikt. Een Hoogtetraining wordt zittend (passief) uitgevoerd met een eigen mondmasker. Hierdoor kan op maat worden getraind. Een training duurt maximaal 45min.

Voor wie is Hoogtetraining bedoeld?

√ Performance boost voor een belangrijke Marathon of sportwedstrijd.

√ Beklimming of trektocht. Psychische en lichamelijke gewenning aan hoogte en voorkoming van hoogteziekte of klachten.

Programma

Een programma duurt 7 weken en is op basis van 2x per week 45min training. In totaal moet u 12-14 trainingen doen voor een optimaal effect. De laatste training vindt plaats 1 á 2 weken voor de beklimming of sportwedstrijd. Vooraf aan de 1e training is het intakegesprek. Dit is voor sportmedisch overleg, planning en instructie. U ontvangt dan een eigen ademmasker en filter. De vervolg trainingen kunt u zelfstandig uitvoeren maar zijn altijd onder toezicht van de begeleider. Deze bepaald ook het trainingsschema en bediening van de apparatuur.

Kosten Programma Hoogtetraining: 360

Voor inplanning: support@sportassistance.nl (Pieter)

Allround levensgenieter Jan Lodewijk op de piek van de Kilimanjaro 5895m.

Ontstaan van Hoogtetraining

Hypoxic Training is gebaseerd op een techniek die sinds de jaren 80’ wordt gehanteerd om topsporters en piloten te laten wennen aan de afnemende zuurstofdruk in de lucht zoals op grote hoogtes het geval is (www.hypoxic-training.com). Voor de opbouw van het aerobe vermogen is dit ideaal. Eind jaren 90’ werd in Australië het Intermittent Hypoxic Training System ontwikkeld. waarbij hoogtes worden nagebootst. In eerste instantie werd dit systeem ontwikkeld voor het Australisch Olympisch team ter voorbereiding op de Olympische spelen in Sydney 2000. Mede door de succesvolle prestaties op deze spelen en het veelvuldig wetenschappelijke bewezen effect van hoogtetraining, werd deze methode later ook gebruikt voor sporters, bergsporters en mensen met bepaalde gezondheidsklachten.